Napjainkban egyre népszerűbbek a finom, minőségi pálinkák. Aki ivott már igazán jó minőségű pálinkát, az biztosan megszereti az ízét, hiszen ebben az esetben nincsen semmilyen kellemetlen mellékíz, csak a tiszta gyümölcs és az alkohol íze párosul, egymást tökéletesen kiegészítve. Barack, körte, szilva, málna? Megannyi finomabbnál finomabb gyümölcs, amelyekből kiváló pálinka készíthető. Az alapanyagon kívül mindössze egy pálinkafőzőt kell beszerezni és már indulhat is az alkotás!

Az első lépés az alapanyag kiválogatása. Bármilyen gyümölcsről is van szó, nagyon fontos, hogy csak hibátlan, érett darabokat használjunk fel, hiszen ezekben található meg a legtöbb aromaanyag, valamint az alkoholos erjedéshez szükséges cukortartalom is. Tisztítás, illetve szükség esetén magozás után kezdődhet az erjesztés. Ennek során a cukor alkohollá alakul, és létrejönnek a másodlagos aromaanyagok. Fontos, hogy a cefrét ne hagyjuk túlmelegedni, és erre a teljes erjesztési folyamat alatt figyeljünk oda. Az általunk kínált, réz pálinkafőzők már ebben a lépésben is segítenek, hiszen a réz elősegíti az aromaanyagok párolgását a cefréből, valamint méreganyagokat köt meg a főzés során is. A következő lépés lesz maga a főzés: Itt fontos, hogy megakadályozzuk a leégést, ennek érdekében érdemes olyan pálinkafőzőt választani, ami rendelkezik leégésgátló betéttel. A pálinka készítés során az egyik legkritikusabb pont az elő-, a közép- és az utópárlat szétválasztása. A főzés befejeztével időt kell szánni a nedű pihentetésére is, ekkor érnek össze az ízek, és ekkor történik az alkoholfok beállítása is. A pálinkafőző berendezés használata nagyban megkönnyíti a teljes folyamatot, ezért érdemes rá beruházni. Fontos, hogy a berendezés kiválasztásakor ne a pálinkafőző ára legyen a legfőbb szempont, sokkal inkább az ár-érték arány. 

Cégünk szlovén importból származó, a legmagasabb igényeknek is megfelelő pálinkafőzők forgalmazásával foglalkozik. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne belevágni a pálinka készítésbe, forduljon hozzánk bizalommal a legjobb berendezésekért!