A legtöbb alkohol alapja a gyümölcs, amit megfelelően fel kell dolgozni ahhoz, hogy minőségi és finom ital készüljön belőle. A pálinka vagy a bor olyan gyümölcsökből készül, mint a szőlő, a szilva, barack, birs stb. Ezeknek a gyümölcsöknek a tökéletes feldolgozása a magozásnál és a darálásánál kezdődik. Az így feldolgozott gyümölcsből lesz a cefre, illetve  a must, amiből végül a bor és a pálinka készül.

Az időjárás kissé megtréfálta a kisebb-nagyobb gazdaságokat, ezért bizonyos gyümölcsök feldolgozása a legtöbb helyen idő előtt megkezdődik, azonban ahhoz, hogy magas színvonalat képviselő, ízletes lekvárok, gyümölcslevek, alkoholos italok és nem utolsósorban kompótok kerüljenek legyártásra, megbízható gyümölcsfeldolgozó gépekre van szükség, többek között gyümölcsmagozó gépekre is.

Napjainkban hatalmas kereslet van a hazai idénygyümölcsökre és a belőlük készített lekvárokra, befőttekre, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a  magas minőségű nektárok, illetve pálinkák is. Ezek készítéséhez érdemes nem csak a gyümölcsök válogatására odafigyelni, hanem célszerű beszerezni azokat a gépeket is, amikkel gyorsabbá és egyszerűbbé tehető a feldolgozás. Rengeteg időt lehet spórolni például a gyümölcsmagozó gépekkel

Itt az ősz, a szüret ideje, amit nem csak a borászok várnak minden évben. A szőlő leszedése csak az első lépés, hiszen mire a must erjedni kezdhet, rengeteg munkafázist kell elvégezni. A préselés előtt a szőlődaráló használata is fontos, hiszen megkönnyíti a gyümölcs levének kinyerését.

2021. január 1.-től újra adómentes lesz hazánkban a pálinkafőzés, tehát aki eddig nem kezdte el, annak most igazán érdemes lesz kipróbálnia, mit tud kihozni otthon a kertjében termett gyümölcsökből!

Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ